Kaše z rýže basmati - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kaše z rýže basmati
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 18994 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
100 g | Kompot švestkový |
2 dl | Mléko rýžové |
80 g | Rýže Basmati |
1 špetka | Skořice mletá |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 73,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 323,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kompot švestkový, Mléko rýžové, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rýže Basmati mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kaše z rýže basmati postup přípravy receptu:
1 | Rýži basmati propláchneme vodou a dáme do hrnce. Přilejeme studenou vodu a dáme vařit. Jakmile dojde k varu, rýži ve vodě promícháme, aby se nepřilepila ke dnu, a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Přebytečnou vodu slijeme přes sítko. |
2 | Uvařenou rýži naředíme rýžovým mlékem tak, aby kaše měla požadovanou hustotu. Přidáme špetku skořice a ještě krátce povaříme. |
3 | Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě ozdobíme kompotovanými švestkami. Šťávu z kompotu můžeme použít k doslazení kaše. Máme-li švestkový kompot bez cukru, můžeme jídlo doporučit i diabetikům. |
Poznámka
Můžeme použít jakýkoliv kompot podle chuti.