Ořechové fermentované müsli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořechové fermentované müsli
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 18995 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová kůra |
1 polévková lžíce | Med včelí |
30 g | Ořechy vlašské |
120 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Skořice mletá |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 652,2mg |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,4mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 62,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Med včelí, Ořechy vlašské, Ovesné vločky, Skořice mletá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Ořechové fermentované müsli postup přípravy receptu:
1 | Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc. |
2 | Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda. |
Poznámka
Místo medu můžeme přimíchat javorový sirup.