Zdravý recept

Ořechové fermentované müsli

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 5 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 18995

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
1 polévková lžíce Med včelí
120 g Ovesné vločky
30 g Ořechy vlašské
1 špetka Skořice mletá
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 738 kcal
Kilojoule 3 086kJ
29% Sacharidy 105 g
39% Tuky 29 g
1% Sodík 28 mg
36% Bílkoviny 20 g

Ořechové fermentované müsli postup přípravy receptu:

1

Ovesné vločky zalijeme pitnou vodou tak, aby byly celé ponořené. Namočením vloček dochází k jejich fermentaci, což je štěpení škrobů na jednoduché cukry a vločky tím zesládnou. Namáčíme nejlépe přes noc.

2

Ráno do vloček vmícháme med. Můžeme přidat i sekané ořechy. Dochutíme špetkou skořice a strouhanou citronovou kůrou. Podáváme v misce. Je to výborná a lehce stravitelná snídaně, která spolehlivě zasytí až do oběda.

Poznámka

Místo medu můžeme přimíchat javorový sirup.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept