Recept

Grilovaná parmice nachová

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18996

Ingredience

Opékané brambory
900 g Brambory
4 polévková lžíce Olej olivový
8 stroužek Česnek
12 ks Šalotka
Zálivka
4 polévková lžíce Citronová šťáva
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
Grilovaná parmice nachová
1 ks Citrony
900 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
4 kávová lžička Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka
8 kávová lžička Šalvěj čerstvá
8 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 950 kcal
Kilojoule 3 976kJ
40% Sacharidy 143 g
24% Tuky 18 g
18% Sodík 362 mg
119% Bílkoviny 67 g

Grilovaná parmice nachová postup přípravy receptu:

1

Břišní dutiny parmic naplníme kolečky citronu, česnekem, tymiánem, petrželkou, šalotkou, šalvějí, pak ryby osolíme, opepříme a každou obtočíme plátkem parmské šunky, kterou upevníme párátkem. Rozložíme ryby na plech na grilování a pod grilem 5–6 minut grilujeme z každé strany.

2

Připravíme opékané brambory: ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej a brambory, neloupaný česnek a šalotky na něm opékáme 12–15 minut, aby brambory byly křehké a zároveň křupavé.

3

Olej s citronovou šťávou šleháme v misce, pak vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku a dle chuti osolíme a opepříme.

4

Na nahřáté talíře rozdělíme opečené brambory se šalotkami a česnekem, přidáme grilované ryby, pokapeme zálivkou a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept