Grilovaná parmice nachová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná parmice nachová
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18996 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Opékané brambory | |
---|---|
900 g | Brambory |
8 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
12 ks | Šalotka |
Zálivka | |
4 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Grilovaná parmice nachová | |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
900 g | Parmice |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
8 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
8 plátek | Šunka dušená |
4 kávová lžička | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 143g |
---|---|
Cholesterol | 111,3mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 4,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 119,6mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Šalotka, Citronová šťáva, Pažitka, Sůl, Česnek, Citrony, Parmice, Šalotka, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná parmice nachová postup přípravy receptu:
1 | Břišní dutiny parmic naplníme kolečky citronu, česnekem, tymiánem, petrželkou, šalotkou, šalvějí, pak ryby osolíme, opepříme a každou obtočíme plátkem parmské šunky, kterou upevníme párátkem. Rozložíme ryby na plech na grilování a pod grilem 5–6 minut grilujeme z každé strany. |
2 | Připravíme opékané brambory: ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej a brambory, neloupaný česnek a šalotky na něm opékáme 12–15 minut, aby brambory byly křehké a zároveň křupavé. |
3 | Olej s citronovou šťávou šleháme v misce, pak vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku a dle chuti osolíme a opepříme. |
4 | Na nahřáté talíře rozdělíme opečené brambory se šalotkami a česnekem, přidáme grilované ryby, pokapeme zálivkou a ihned servírujeme. |