Kuřecí polévka s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí polévka s pórkem
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | olc |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (2%) |
ID receptu: | 18998 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
350 g | Kuřecí maso vařené |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř bílý |
350 g | Pórek |
350 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
125 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 419,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika červená, Pepř bílý, Rýže loupaná, Sůl, Švestky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Pórek, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuřecí polévka s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí maso a pečlivě omytý pórek nakrájíme na kousky, dlouhé zhruba 2,5 cm. |
2 | Maso a kousky pórku za občasného míchání opékáme v hrnci na rozehřátém másle 8 minut. Opečenou směs zalijeme vývarem, do polévky vložíme sáček baquet garni. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přidáme sušené švestky, vařenou rýži, případně červenou papriku, nakrájenou na kostičky. Celé vaříme ještě 20 minut. |
3 | Z polévky odstraníme baquet garni, nakonec nalijeme do talířů nebo polévkové mísy. |
Poznámka
Místo sáčku baqut garni, který se kupuje už hotový, můžete použít směs čerstvých bylinek, například petrželky, tymiánu a rozmarýnu, svazaných pevnou nití.