Recept

Kuřecí polévka s pórkem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (2%)
ID receptu: 18998
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bylinky čerstvé - svazek
350 g Kuřecí maso vařené
30 g Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř bílý
350 g Pórek
350 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
200 g Švestky sušené
125 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 102kJ
22% Sacharidy 79 g
12% Tuky 9 g
7% Sodík 132 mg
40% Bílkoviny 22 g

Kuřecí polévka s pórkem postup přípravy receptu:

1

Kuřecí maso a pečlivě omytý pórek nakrájíme na kousky, dlouhé zhruba 2,5 cm.

2

Maso a kousky pórku za občasného míchání opékáme v hrnci na rozehřátém másle 8 minut. Opečenou směs zalijeme vývarem, do polévky vložíme sáček baquet garni. Polévku podle chuti osolíme, opepříme, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 30 minut. Přidáme sušené švestky, vařenou rýži, případně červenou papriku, nakrájenou na kostičky. Celé vaříme ještě 20 minut.

3

Z polévky odstraníme baquet garni, nakonec nalijeme do talířů nebo polévkové mísy.

Poznámka

Místo sáčku baqut garni, který se kupuje už hotový, můžete použít směs čerstvých bylinek, například petrželky, tymiánu a rozmarýnu, svazaných pevnou nití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept