Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 18999
Kategorie: Maso

Ingredience

Majonéza s řeřichou
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
1 kávová lžička Ocet vinný
225 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Řeřicha
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Court-bouillon
2 ks Bobkový list
2 ks Celer řapíkatý
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 ks Mrkev kořen
3 polévková lžíce Ocet vinný
10 g Pepř černý celý
4 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tymián čerstvý
850 ml Víno bílé
850 ml Voda pitná
700 g Brambory rané
3 ks Cibulka jarní
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Petržel - nať
800 g Pstruh
1 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,319 kcal
Kilojoule 5 518kJ
23% Sacharidy 82 g
99% Tuky 74 g
24% Sodík 489 mg
96% Bílkoviny 54 g

Vařený pstruh postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci pod pokličkou půl hodiny zvolna vaříme všechny suroviny k přípravě court-bouillon (vývar z koření, vína a zeleniny). Tekutinu přecedíme do jiného hrnce a suroviny vyhodíme. Vývar znovu přivedeme k varu a prudce vaříme 15–20 minut, dokud se jeho objem nesníží na 600 ml.

2

Do velkého pekáče dáme pstruhy, podlijeme vývarem, přivedeme pomalu k varu, odstavíme pekáč a necháme pstruhy vychladnout.

3

Půl minuty mixujeme hořčici, řeřichu, žloutek, ocet a nejprve po kapkách a když směs začne houstnout, tak tenkým pramínkem přidáváme olej. Pokud je hmota moc hustá, naředíme ji trochou horké vody, osolíme, opepříme a odložíme.

4

Jedno vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a nakrájíme na kostičky.

5

Rané brambory vaříme 12–15 minut ve velkém množství vody, scedíme je a ponoříme do studené vody, aby se zchladily. Obalíme je v řeřichové majonéze, nadrobno nakrájených cibulkách, natvrdo uvařeném vejci a takto připravený salát rozdělíme na talíře.

6

Na vrstvu papírových utěrek opatrně přeneseme pstruhy, osušíme je a zbavíme kůže. Na každý talíř s bramborovým salátem přidáme jednoho pstruha, ozdobíme plátky citronu, snítkami petrželky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept