Jednoduchý recept

Krkonošský guláš

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 190
Kategorie: Maso

Ingredience

10 g Česnek
200 g Cibule
750 g Hovězí kližka
50 g Kečup
50 g Máslo čerstvé
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
0,5 g Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
20 g Sůl
100 g Tuk
1200 ml Voda pitná
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 293kJ
3% Sacharidy 12 g
29% Tuky 21 g
42% Sodík 839 mg
33% Bílkoviny 19 g

Krkonošský guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a vložíme nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, znovu krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka.

3

Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka.

4

Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými a na másle podušenými žampiony do guláše.

5

Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept