Krkonošský guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkonošský guláš
Krkonošský guláš
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 190 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Česnek |
200 g | Cibule |
750 g | Hovězí kližka |
50 g | Kečup |
50 g | Máslo čerstvé |
80 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Paprika mletá sladká |
0,5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
20 g | Sůl |
100 g | Tuk |
1200 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 18,9mg |
Draslík | 146,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí kližka, Kečup, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkonošský guláš postup přípravy receptu:
1 | Hovězí kližku opláchneme a nakrájíme na kousky cca po 25g. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku, přidáme mletou papriku, necháme zpěnit a vložíme nakrájené maso. Krátce osmahneme, osolíme, opepříme, přidáme kečup, znovu krátce osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a pod poklicí dusíme do poloměkka. |
3 | Když je maso téměř měkké, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a přidáme utřený česnek. Za občasného míchání dusíme doměkka. |
4 | Slaninu nakrájíme na malé kostičky, částečně roztavíme a přidáme spolu s očištěnými, na plátky nakrájenými a na másle podušenými žampiony do guláše. |
5 | Nakonec guláš podle potřeby přisolíme a ještě podusíme. |