Recept

Kořeněné kedgeree s tofu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 1900
Kategorie: Rýže

Ingredience

2 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Hořčičné semínko
4 polévková lžíce Kari koření
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř cayenský
1 ks Petržel - nať
280 g Rýže loupaná
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Sýr sójový - Tofu
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 453 kcal
Kilojoule 1 896kJ
18% Sacharidy 66 g
17% Tuky 13 g
9% Sodík 188 mg
31% Bílkoviny 18 g

Kořeněné kedgeree s tofu postup přípravy receptu:

1

Rýži basmati vaříme 9 minut, vejce 6 minut. Na pánvi necháme zpěnit cibuli a chilli papričky.

2

Přidáme koření a ještě asi 2 minuty opékáme. Uvařenou rýži slijeme a vmícháme jí do cibule, přidáme marinované tofu a trochu vody. Dobře osolíme a opepříme. Zvolna ještě chvíli prohřejeme.

3

Vychladlá vejce nakrájíme na čtvrtky. Rýži smícháme s jarní cibulkou nakrájenou na kolečka a nasekanou petrželkou.

4

Rozdělíme na talíře a ozdobíme vejcem.

Poznámka

Petrželku použijeme hladkolistou. Kedgerre je indický pokrm připravený z rýže, vajec, másla a dalších přísad.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept