Recept

Thajská nudlová polévka

  • Thajsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19000

Ingredience

3 polévková lžíce Arašídová pomazánka
1 ks Cibulka jarní
60 g Hrášek mražený
1 kávová lžička Kari pasta
600 g Kuřecí prsa
200 ml Mléko kokosové
250 g Nudle vaječné
1 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
850 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 850 kcal
Kilojoule 3 558kJ
15% Sacharidy 54 g
37% Tuky 28 g
49% Sodík 973 mg
85% Bílkoviny 48 g

Thajská nudlová polévka postup přípravy receptu:

1

Vaječné nudle vložíme do misky a zalijeme vroucí vodou. Podle návodu na balíčku je necháme bobtnat a poté scedíme. Jarní cibulky nakrájíme na kolečka a oddělíme bílé od zelených.

2

Kuřecí maso opékáme za stáleho míchání v hrnci nebo ve woku na oleji dozlatova 5 minut. Přidáme bílá kolečka jarních cibulek, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájený zázvor. Směs opékáme ještě 2 minuty. Zalijeme vývarem, kokosovým mlékem, ochutíme kari pastou, arašídovou pomazánkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.

3

Polévku přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 8 minut. Přidáme červenou papriku, hrášek a zelená kolečka jarních cibulek. Povaříme ještě 2 minuty.

4

Nakonec do polévky přidáme okapané nudle a prohřejeme. Polévka se konzumuje s vidličkou a lžící.

Poznámka

Polévka bude méně ostrá, když použijeme místo červené thajské kari pasty zelenou thajskou kari pastu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept