Recept

Jehněčí kýta po švýcarsku

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19004

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
6 g Hřebíček
1 kg Jehněčí kýta
4 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Polévkové koření
2 kávová lžička Sůl
50 g Tuk
0,5 l Vývar z hovězích kostí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 630 kcal
Kilojoule 2 635kJ
9% Sacharidy 34 g
356% Tuky 267 g
35% Sodík 705 mg
70% Bílkoviny 39 g

Jehněčí kýta po švýcarsku postup přípravy receptu:

1

Do očištěné jehněčí kýty vetřeme sůl a prošpikujeme nakrájeným česnekem. V pekáči rozehřejeme tuk, na něj vložíme maso, mrkev a cibuli propíchanou hřebíčkem.

2

Přilijeme 0,5 l hovězího vývaru a za častého podlévání a obracení zvolna pečeme v mírně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

3

Poté maso obložíme oloupanými a nakrájenými bramborami a pečeme ještě asi 45 minut.

4

Nakonec šťávu ještě dochutíme polévkovým kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept