Recept

Bernská mísa (Berner Platte)

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19005
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

500 g Anglická slanina
0,5 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 ks Hovězí jazyk
500 g Hovězí maso zadní
10 g Jalovec
100 g Klobása uzená
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kg Vepřová plec
3 ks Vepřové nožičky
1 dl Víno bílé
4,5 l Voda pitná
1 kg Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

81% Kalorie 1,606 kcal
Kilojoule 6 718kJ
4% Sacharidy 14 g
202% Tuky 152 g
60% Sodík 1 g
239% Bílkoviny 135 g

Bernská mísa (Berner Platte) postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájenou na nudličky podusíme na sádle, přidáme kyselé zelí a jalovec, promícháme a zalijeme vínem s 1 l vody. Přidáme slaninu, vepřová žebírka (nebo ramínko), přikryjeme poklicí a zvolna vaříme asi 90 minut. Asi 20 minut před koncem vaření přidáme klobásu a prohříváme.

2

V jiném hrnci mezitím v neslané vodě vaříme uzený hovězí jazyk a vepřové nožičky.

3

Hovězí maso se zeleninou vaříme také v jiném hrnci. Všechny druhy masa nakrájíme na porce a rozložíme na zelí.

Poznámka

Podáváme s brambory. K zelí se ještě někdy přidávají vařené fazole. Předpis je možno také zjednodušit: kyselé zelí, slanina a vařené hovězí maso zůstává – místo dalších druhů masa stačí přidat špekáčky. Příloha se také nemění – brambory s vařenými fazolovými lusky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept