Sübäggli und suure Gummeli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 230 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sübäggli und suure Gummeli
Celkový čas: | 230 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 210 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19006 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 ks | Bobkový list |
1 kg | Brambory |
12 g | Hřebíček |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 g | Muškátový oříšek |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 dl | Smetana 12% (konzumní) |
2 kg | Vepřová kýta |
3 l | Voda pitná |
1 l | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 190,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Hřebíček, Muškátový oříšek, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sübäggli und suure Gummeli postup přípravy receptu:
1 | Uzenou kýtu vaříme ve vodě asi 2 hodiny. Po vyjmutí ji na horní straně na kůži nařízneme na dvou místech, do takto vzniklých otvorů vložíme bobkový list a hřebíček a zapékáme ještě asi 1 hodinu v troubě. |
2 | Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Mouku v hlubším hrnci opražíme na másle do světle hnědé barvy, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Pak přidáme bobkový list, hřebíček, nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Dochutíme muškátovým oříškem a přelijeme smetanou rozmíchanou s trochou octa. |
3 | Bobkový list a hřebíček vyjmeme, brambory posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s uzenou kýtou. |