Recept

Sübäggli und suure Gummeli

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 230 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 210 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19006

Ingredience

3 ks Bobkový list
1 kg Brambory
12 g Hřebíček
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
6 g Muškátový oříšek
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 dl Smetana 12% (konzumní)
2 kg Vepřová kýta
3 l Voda pitná
1 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 210kJ
5% Sacharidy 20 g
69% Tuky 52 g
30% Sodík 607 mg
99% Bílkoviny 56 g

Sübäggli und suure Gummeli postup přípravy receptu:

1

Uzenou kýtu vaříme ve vodě asi 2 hodiny. Po vyjmutí ji na horní straně na kůži nařízneme na dvou místech, do takto vzniklých otvorů vložíme bobkový list a hřebíček a zapékáme ještě asi 1 hodinu v troubě.

2

Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Mouku v hlubším hrnci opražíme na másle do světle hnědé barvy, zalijeme vývarem a rozmícháme dohladka. Pak přidáme bobkový list, hřebíček, nakrájené brambory a uvaříme doměkka. Dochutíme muškátovým oříškem a přelijeme smetanou rozmíchanou s trochou octa.

3

Bobkový list a hřebíček vyjmeme, brambory posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s uzenou kýtou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept