Recept

Curyšské telecí se smetanou

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19007
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Cibule
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí kýta
2 dl Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 196kJ
2% Sacharidy 6 g
35% Tuky 26 g
18% Sodík 355 mg
97% Bílkoviny 55 g

Curyšské telecí se smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso z telecí kýty nakrájíme na velmi tenké nudličky a opečeme na másle. Než maso pustí šťávu, vyjmeme je z pánve a dáme odležet do tepla.

2

Na pánvi pak zpěníme cibulku, poprášíme moukou a zředíme bílým vínem. Povaříme, přilijeme smetanu, omáčku necháme mírně zhoustnout a dobře okořeníme pepřem a solí.

3

Do takto upravené omáčky vložíme opečené telecí maso, ale již nevaříme a ihned podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme rösti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept