Curyšský cechovní špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Curyšský cechovní špíz
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19008 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
1 kg | Játra hovězí |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 471,0mg |
Draslík | 611,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra hovězí, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Curyšský cechovní špíz postup přípravy receptu:
1 | Telecí nebo hovězí játra nakrájíme na malé kousky, opepříme, poklademe lístky šalvěje a každý kousek jater obalíme slaninou nakrájenou na plátky. |
2 | Napichujeme na špízovací jehly, opečeme ze všech stran na másle – a necháme dojít v troubě nebo na plotýnce. Přitom průběžně poléváme šťávou. |
3 | Až nakonec osolíme a podáváme teplé. |
Poznámka
Příloha – rösti a dušené fazolové lusky.