Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19009
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kg Brambory
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 237 kcal
Kilojoule 991kJ
9% Sacharidy 31 g
14% Tuky 11 g
27% Sodík 534 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rösti postup přípravy receptu:

1

Brambory uvaříme ve slupce tak, aby změkly, ale zůstaly pevné. Takto uvařené je necháme nejméně půl dne stát, pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky.

2

Na pánvi se silným dnem rozpustíme máslo, přidáme brambory, podle chuti osolíme a důkladně promícháme. Pak bramborové kousky stlačíme dřevěnou špachtlí tak, aby vytvořily souvislou hmotu – a na mírném ohni je opékáme asi 10 minut pod poklicí. Občas pánví trochu zatřeseme, aby se pokrm na dně nepřichytil. Případně uvolníme rösti ode dna a znovu přitlačíme, aby pokrm zůstal kompaktní.

3

Plamen musí být mírný, aby se rösti nepřipálily, a přitom aby zůstaly propečené. Jakmile zjistíme, že je na jedné straně pokrm opečený, obrátíme jej pomocí talíře na druhou stranu a znovu opékáme.

4

Správně upravené rösti mají na povrchu zlatou, křupavou kůrčičku.

Poznámka

Někdy se rösti připravují ze syrových brambor, přičemž postup je obdobný. Oloupané syrové brambory nastrouháme na švýcarském speciálním struhadle s velkými otvory, na másle 1x – 2x promícháme, osolíme a opět promícháme. Potom povrch stlačíme do souvislé vrstvy a pečeme pod poklicí na středním plameni 15–20 minut, pak obrátíme – a pečeme z druhé strany.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept