Jednoduchý recept

Králík na portské omáčce

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19015

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Králík
1 kávová lžička Majoránka
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Rýžový škrob
1 špetka Sůl
0,5 l Voda pitná
250 ml Víno portské
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 740 kcal
Kilojoule 3 097kJ
3% Sacharidy 12 g
45% Tuky 34 g
28% Sodík 565 mg
135% Bílkoviny 76 g

Králík na portské omáčce postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 240°C. V pekáčku rozehřejeme stolní olej a králičí maso osmahneme dozlatova ze všech stran.

2

Přilijeme 0,5 litru vody a necháme péct v troubě cca 90 minut. V průběhu pečení maso kontrolujeme, popřípadě otáčíme.

3

Olivový olej našleháme se šťávou vymačkanou z citronu, přidáme utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Touto směsí maso v průběhu pečení potíráme.

4

Po upečení masa si přelijeme vypečenou šťávu přes síto do hrnce, přidáme rýžový škrob a portské víno, následně necháme ještě projít varem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept