Králík na portské omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík na portské omáčce
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 105 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19015 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 kg | Králík |
1 kávová lžička | Majoránka |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Rýžový škrob |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno portské |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 217,7mg |
Draslík | 859,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 27,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Majoránka, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Králík, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Rýžový škrob, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík na portské omáčce postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 240°C. V pekáčku rozehřejeme stolní olej a králičí maso osmahneme dozlatova ze všech stran. |
2 | Přilijeme 0,5 litru vody a necháme péct v troubě cca 90 minut. V průběhu pečení maso kontrolujeme, popřípadě otáčíme. |
3 | Olivový olej našleháme se šťávou vymačkanou z citronu, přidáme utřený česnek se solí, pepřem a majoránkou. Touto směsí maso v průběhu pečení potíráme. |
4 | Po upečení masa si přelijeme vypečenou šťávu přes síto do hrnce, přidáme rýžový škrob a portské víno, následně necháme ještě projít varem. |