Zajíc pečený na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 210 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc pečený na víně
Celkový čas: | 210 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19016 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
4 krajíc | Chléb konzumní |
2 ks | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Rajčata |
200 g | Slanina vepřová |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Víno červené |
2 kg | Zaječí maso |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 376,2mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené, Zaječí maso, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc pečený na víně postup přípravy receptu:
1 | Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme. |
2 | V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut. |
3 | Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené. |
4 | Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou. |