Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19017
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
3 ks Cibule
1 hrst Houby sušené
100 g Máslo čerstvé
700 ml Mléko - podmáslí
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
300 ml Smetana 16% (pochoutková)
1,5 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná
2 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 836 kcal
Kilojoule 3 499kJ
7% Sacharidy 24 g
325% Tuky 244 g
24% Sodík 473 mg
172% Bílkoviny 97 g

Zajíc se smetanou postup přípravy receptu:

1

Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout.

2

Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.)

3

Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept