Zajíc se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc se smetanou
Zajíc se smetanou
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19017 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
3 ks | Cibule |
1 hrst | Houby sušené |
100 g | Máslo čerstvé |
700 ml | Mléko - podmáslí |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Mrkev kořen |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
300 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
600 ml | Voda pitná |
2 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 378,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby sušené, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Zajíce necháme 1 den marinovat v podmáslí. Sušené houby si namočíme ve 2 dl vody. Zeleninu nakrájíme na kostičky, vše vložíme do pekáčku a necháme několik hodin odpočinout. |
2 | Troubu předehřejeme na 200 °C. Zeleninu odebereme, následně maso osolíme a opepříme, posypeme kousky másla, přidáme houby a zeleninu. Přikryjeme a necháme péct 1 hodinu. (Průběžně podléváme.) |
3 | Poté si smícháme smetanou s moukou, přilijeme a necháme péct dalších 15 minut. |