Recept

Zajíc na vinařský způsob

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19018

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
2 polévková lžíce Hořčice
200 g Hroznové víno
4 polévková lžíce Martell cognac
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Ocet vinný
1 ks Petržel kořen
150 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
2 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 411kJ
5% Sacharidy 18 g
151% Tuky 113 g
24% Sodík 490 mg
200% Bílkoviny 113 g

Zajíc na vinařský způsob postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu. Smícháme vodu s vinným octem, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a osolíme. Touto směsí obalíme maso a necháme 2 dny marinovat.

2

V připraveném pekáči rozpustíme máslo, přidáme maso, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 3/4 hodiny.

3

Maso vyjmeme a flambujeme koňakem. Šťávu propasírujeme, přidáme smetanu a hořčici. Necháme projít varem.

4

Hroznové víno rozkrájíme a vložíme do omáčky, necháme pár minut prohřát a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept