Zajíc na vinařský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc na vinařský způsob
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19018 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Hořčice |
200 g | Hroznové víno |
4 polévková lžíce | Martell cognac |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
250 ml | Ocet vinný |
1 ks | Petržel kořen |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Voda pitná |
2 kg | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 435,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Hroznové víno, Ocet vinný, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Martell cognac, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc na vinařský způsob postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si marinádu. Smícháme vodu s vinným octem, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a osolíme. Touto směsí obalíme maso a necháme 2 dny marinovat. |
2 | V připraveném pekáči rozpustíme máslo, přidáme maso, přikryjeme pokličkou a necháme dusit asi 3/4 hodiny. |
3 | Maso vyjmeme a flambujeme koňakem. Šťávu propasírujeme, přidáme smetanu a hořčici. Necháme projít varem. |
4 | Hroznové víno rozkrájíme a vložíme do omáčky, necháme pár minut prohřát a podáváme. |