Recept

Jelení kýta s brusinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 170 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 140 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19019

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 hrst Brusinky
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Hladká mouka pšeničná
1 kg Jelení kýta
1 polévková lžíce Med včelí
5 ks Mrkev kořen
250 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Petržel kudrnka
1 balení Protlak rajčatový
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 špetka Tymián sušený
1 l Víno červené
500 ml Zvěřinový vývar

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 912 kcal
Kilojoule 3 815kJ
10% Sacharidy 37 g
609% Tuky 457 g
60% Sodík 1 g
141% Bílkoviny 79 g

Jelení kýta s brusinkami postup přípravy receptu:

1

Troubu rozehřejeme na 220°C. Maso osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáče a pečeme 30 minut.

2

Cibuli, mrkev a petržel nakrájíme, přidáme tymián, bobkový list a rajčatový protlak. Tuto směs přidáme k masu.

3

Po opečení zeleniny zalijeme červeným vínem, přikryjme pokličkou a necháme péct další hodinu.

4

Vypečenou šťávu zalijeme zvěřinovým vývarem, zahustíme moukou a propasírujeme.

5

Maso potřeme medem a necháme ještě pár minut péct.

6

Smetanu ušleháme a vmícháme do ní brusinky, vzniklou brusinkovou pěnu podáváme k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept