Frittata s kozím sýrem, hráškem a mátou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frittata s kozím sýrem, hráškem a mátou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1902 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Hrášek mražený |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
100 g | Sýr kozí |
8 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 510,8mg |
Draslík | 316,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek mražený, Máta, Sýr kozí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frittata s kozím sýrem, hráškem a mátou postup přípravy receptu:
1 | Mražený hrášek uvaříme doměkka a slijeme. Vejce vyšleháme s trochou mléka, solí a pepřem. Polovinu válečku kozího sýra nakrájíme na drobno, z druhé nakrájíme kolečka. Nakrájený sýr smícháme s vejci, hráškem a mátou. |
2 | Na pánev vhodnou do trouby vlijeme vaječnou směs a prohříváme 10 minut. Pak na ní naskládáme kolečka kozího sýru a dáme pod gril nebo trouby a dopečeme tak, aby hmota ztuhla a sýr se roztekl. |
Poznámka
Solíme a pepříme dle chuti. Do frittaty můžeme přidat jakoukoli zeleninu např. brokolici, květák atd.