Lilky s kapary a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilky s kapary a olivami
Lilky s kapary a olivami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 19028 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Kapary |
4 ks | Lilek |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 588,0mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilky s kapary a olivami postup přípravy receptu:
1 | Omyté lilky podélně rozkrojíme, osolíme a necháme asi 30 minut stát. Potom lilky lehce vymačkáme, osušíme a trochu dužiny vydlabeme. |
2 | Poloviny lilků urovnáme na lžící oleje vymaštěný plech a do každé vložíme trochu nasekaných kaparů, vypeckovaných a nasekaných oliv a nasekaného česneku. Vše pokryjeme vydlabanou dužinou, osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem a pokapeme olejem. |
3 | Lilky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut. |
4 | Pokrm podáváme teplý i studený. |