Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 19028
Kategorie: Zelenina

Ingredience

2 stroužek Česnek
4 polévková lžíce Kapary
4 ks Lilek
3 polévková lžíce Olej olivový
100 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 178 kcal
Kilojoule 746kJ
7% Sacharidy 25 g
17% Tuky 12 g
21% Sodík 419 mg
11% Bílkoviny 6 g

Lilky s kapary a olivami postup přípravy receptu:

1

Omyté lilky podélně rozkrojíme, osolíme a necháme asi 30 minut stát. Potom lilky lehce vymačkáme, osušíme a trochu dužiny vydlabeme.

2

Poloviny lilků urovnáme na lžící oleje vymaštěný plech a do každé vložíme trochu nasekaných kaparů, vypeckovaných a nasekaných oliv a nasekaného česneku. Vše pokryjeme vydlabanou dužinou, osolíme, opepříme, potřeme rajčatovým protlakem a pokapeme olejem.

3

Lilky pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut.

4

Pokrm podáváme teplý i studený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept