Polévka z uzeného masa s jáhlami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z uzeného masa s jáhlami
Polévka z uzeného masa s jáhlami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 19031 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Jáhly - loupané proso |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Vepřová uzená plec |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 35,8mg |
Draslík | 257,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jáhly - loupané proso, Majoránka, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z uzeného masa s jáhlami postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nadrobno nakrájíme a spolu s očištěnou, nakrájenou petrželí dáme vařit. Když začne voda v hrnci vřít, přidáme propláchnuté a spařené jáhly a vše vaříme doměkka. |
2 | Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do polévky a povaříme. |
3 | Nakonec polévku okořeníme majoránkou a podle chuti přisolíme. |