Srnčí kýta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí kýta
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19033 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Brusinky |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice |
1 ks | Mrkev kořen |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
80 g | Slanina vepřová |
1200 g | Srnčí kýta |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Vývar zeleninový |
150 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 35,8mg |
Draslík | 214,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Cibule, Olej stolní, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Srnčí kýta, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Srnčí kýta postup přípravy receptu:
1 | Maso osolíme a opepříme. Cibuli a mrkev si nakrájíme. Rozpálíme si olej, maso zprudka opečeme a přidáme cibuli s mrkví, následně zalijeme vývarem. |
2 | Maso obložíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 1/2 hodiny. |
3 | Vyjmeme maso a šťávu smícháme se smetanou, hořčicí a brusinkami. |