Závitky z jeleního masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky z jeleního masa
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19035 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
100 g | Celer bulvový |
3 ks | Cibule |
800 g | Jelení maso |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 ks | Mrkev kořen |
40 g | Ořechy vlašské |
100 g | Slanina vepřová |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 ks | Švestky |
250 ml | Víno červené |
100 g | Žampiony čerstvé |
400 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 211,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 203,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Jelení maso, Ořechy vlašské, Slanina vepřová, Švestky, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky z jeleního masa postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, žampióny, mrkev a celer nakrájíme. Každý plátek jeleního masa opepříme a přidáme plátek špeku, několik kousků žampiónů, kroužek cibule, švestku a vlašský ořech, zavineme a stáhneme nití. |
2 | Závitky společně s mrkví a celerem osmažíme. Přidáme bobkový list a zalijeme zvěřinovým fondem a červeným vínem. |
3 | Nakonec přilijeme smetanu a necháme dusit 45 minut. |