Kančí závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kančí závitky
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 19036 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Hořčice |
750 g | Kančí kýta |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
125 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 53,1mg |
Draslík | 189,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Kančí kýta, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kančí závitky postup přípravy receptu:
1 | Maso nakrájíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. |
2 | Na maso poklademe plátky slaniny, kroužky cibule a maso zamotáme a stáhneme nití. |
3 | Na rozpáleném másle závitky opečeme, přilijeme vývar a bobkový list. |
4 | Necháme péct 90 minut a stále podléváme. |
5 | Po upečení šťávu zalijeme smetanou. |