Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19037

Ingredience

Studená omáčka
2 kávová lžička Chilli omáčka
6 ks Cibulka jarní
125 ml Ocet vinný
300 ml Olej olivový
1 ks Paprika červená
2 polévková lžíce Pažitka
1 polévková lžíce Petržel - nať
Majonéza s okurkou
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
3 polévková lžíce Kapary sterilované
350 g Majonéza
3 polévková lžíce Okurky nakládané
2 polévková lžíce Petržel - nať
Pečený losos
8 polévková lžíce Bylinky čerstvé - svazek
6 polévková lžíce Dolin - Vermouth
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 ks Limetka
2 kg Losos - filety
2 ks Mrkev sterilovaná
2 polévková lžíce Nakládaný zelený pepř
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
2 ks Ředkvička

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 780 kcal
Kilojoule 3 265kJ
2% Sacharidy 7 g
87% Tuky 65 g
39% Sodík 780 mg
73% Bílkoviny 41 g

Pečený losos postup přípravy receptu:

1

Smícháme nakrájené bylinky, kůru z limety, zelený pepř a touto směsí posypeme omytý a osušený rybí filet, který jsme položili kůží dolů na velký kus olejem potřeného alobalu. Osolíme, opepříme a na to položíme další filet kůží nahoru. Pokapeme suchým vermutem a zabalíme do alobalu tak, aby se maso nestlačovalo. V troubě předehřáté na 120 °C pečeme na plechu asi 90 minut, maso musí být křehké. Opatrně balíček rozbalíme a vyzkoušíme špičkou nože. Necháme v alobalu 20 minut odpočinout, než začneme servírovat.

2

Smícháme olivový olej, ocet, čili omáčku, důkladně promícháme a přidáme jarní cibulky, červenou nebo oranžovou papriku, pažitku, petrželku a opět vše promícháme.

3

Majonézu smícháme s kapary, okurkami, hořčicí a petrželkou. Vybalíme rybu z alobalu, nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. Přidáme studenou omáčku, majonézu s okurkou, ozdobíme koprem, petrželkou a ředkvičkou a můžeme servírovat.

Poznámka

Místo vermutu lze použít bílé víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept