Pečený losos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 125 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený losos
Celkový čas: | 125 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19037 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Studená omáčka | |
---|---|
2 kávová lžička | Chilli omáčka |
6 ks | Cibulka jarní |
125 ml | Ocet vinný |
300 ml | Olej olivový |
1 ks | Paprika červená |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
Majonéza s okurkou | |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
3 polévková lžíce | Kapary sterilované |
350 g | Majonéza |
3 polévková lžíce | Okurky nakládané |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Pečený losos | |
8 polévková lžíce | Bylinky čerstvé - svazek |
6 polévková lžíce | Dolin - Vermouth |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Limetka |
2 kg | Losos - filety |
2 ks | Mrkev sterilovaná |
2 polévková lžíce | Nakládaný zelený pepř |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 104,4mg |
Draslík | 850,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 6,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Cibulka jarní, Ocet vinný, Paprika červená, Pažitka, Kapary sterilované, Majonéza, Okurky nakládané, Kopr čerstvý, Limetka, Losos - filety, Mrkev sterilovaná, Olej stolní, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Hořčice Dijonská, Petržel - nať, Bylinky čerstvé - svazek, Dolin - Vermouth, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený losos postup přípravy receptu:
1 | Smícháme nakrájené bylinky, kůru z limety, zelený pepř a touto směsí posypeme omytý a osušený rybí filet, který jsme položili kůží dolů na velký kus olejem potřeného alobalu. Osolíme, opepříme a na to položíme další filet kůží nahoru. Pokapeme suchým vermutem a zabalíme do alobalu tak, aby se maso nestlačovalo. V troubě předehřáté na 120 °C pečeme na plechu asi 90 minut, maso musí být křehké. Opatrně balíček rozbalíme a vyzkoušíme špičkou nože. Necháme v alobalu 20 minut odpočinout, než začneme servírovat. |
2 | Smícháme olivový olej, ocet, čili omáčku, důkladně promícháme a přidáme jarní cibulky, červenou nebo oranžovou papriku, pažitku, petrželku a opět vše promícháme. |
3 | Majonézu smícháme s kapary, okurkami, hořčicí a petrželkou. Vybalíme rybu z alobalu, nakrájíme na plátky a rozložíme na mísu. Přidáme studenou omáčku, majonézu s okurkou, ozdobíme koprem, petrželkou a ředkvičkou a můžeme servírovat. |
Poznámka
Místo vermutu lze použít bílé víno.