Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 215 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 19039
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Cibule
1000 g Jelení maso
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Sádlo škvařené
50 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřová uzená plec
2 dl Víno bílé
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 395kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
34% Sodík 672 mg
113% Bílkoviny 64 g

Lovecká polévka postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno.

2

Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přisypeme nasekanou petrželku a vše zvolna vaříme asi 3 hodiny.

3

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky.

4

Nakonec přilijeme bílé víno a polévku necháme jen přejít varem.

Poznámka

Můžeme použít i jiný druh zvěřiny. Na přípravu polévky se nejlépe hodí maso z krku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept