Lovecká polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lovecká polévka
Lovecká polévka
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 190 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19039 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1000 g | Jelení maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
30 g | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Vepřová uzená plec |
2 dl | Víno bílé |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 249,3mg |
Draslík | 939,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jelení maso, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lovecká polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté jelení i uzené maso nakrájíme na kousky. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. |
2 | Maso, slaninu a cibuli osmahneme na sádle, osolíme, opepříme a zalijeme vodou. Přisypeme nasekanou petrželku a vše zvolna vaříme asi 3 hodiny. |
3 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, rozvaříme ji a přidáme do polévky. |
4 | Nakonec přilijeme bílé víno a polévku necháme jen přejít varem. |
Poznámka
Můžeme použít i jiný druh zvěřiny. Na přípravu polévky se nejlépe hodí maso z krku.