Recept

Fazolová polévka s uzeným masem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19040
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
500 g Fazole bílé
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
500 g Vepřový bok uzený
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 787kJ
22% Sacharidy 78 g
28% Tuky 21 g
108% Sodík 2 g
80% Bílkoviny 45 g

Fazolová polévka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Omytý uzený bok uvaříme doměkka.

2

Den předem namočené fazole necháme přejít varem ve vodě, ve které se namáčely. Potom vodu slijeme a fazole dáme vařit do vývaru z uzeného bůčku. Uvařený bok vyjmeme a přikryjeme pokličkou.

3

K fazolím přidáme oloupanou, nakrájenou cibuli, oba druhy papriky a vaříme doměkka. Přidáme bůček nakrájený na kostičky a vše ještě chvíli povaříme. Nakonec polévku ozdobíme nasekanou petrželkou.

Poznámka

Podáváme s čerstvým chlebem a zelným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept