Jednoduchý recept

Makedonské roštěnky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 19043
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Cibule
600 g Hovězí roštěnka níz. peč.
500 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
6% Sacharidy 21 g
54% Tuky 40 g
17% Sodík 341 mg
66% Bílkoviny 37 g

Makedonské roštěnky postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nakrájíme na plátky, zlehka naklepeme, osolíme a mírně posypeme hladkou moukou. Maso rychle opečeme po obou stranách na oleji.

2

Oloupanou cibuli umeleme a na lžíci oleje osmažíme dozlatova. K cibuli přidáme opečené roštěnky i s výpekem a opékáme je v cibuli doměkka. Potom přilijeme rozmíchaný jogurt (nebo kyselé mléko), podle chuti přisolíme a dusíme ještě 5 minut.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept