Recept

Hrachová polévka s kroupami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (14%)
ID receptu: 19044

Ingredience

1 kostka Bujón hovězí
50 g Cibule
60 g Hrách vařený
10 g Krupky trhané
0,5 dl Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej rostlinný
1 hrst Petržel - nať
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
750 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 239 kcal
Kilojoule 1 002kJ
5% Sacharidy 19 g
20% Tuky 15 g
67% Sodík 1 g
14% Bílkoviny 8 g

Hrachová polévka s kroupami postup přípravy receptu:

1

Den předem namočený hrách uvaříme a rozmixujeme. Cibuli si na drobno nakrájíme a dozlatova zpěníme na dvou lžících oleje, přidáme mouku a připravíme jíšku, vmícháme do ní nasekanou petrželku, zalijeme 0,5 l masoxového vývaru a osolíme.

2

Kroupy uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme ve studené vodě, přidáme do vroucí polévky a povaříme.

3

V šálku rozkvedláme s troškou mléka žloutek a vmícháme do polévky, ozdobíme petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept