Jarní polévka s růžičkovou kapustou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní polévka s růžičkovou kapustou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19045 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
100 g | Kapusta růžičková |
20 g | Nudle vaječné |
20 g | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
50 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 8,4mg |
Draslík | 93,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Nudle vaječné, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jarní polévka s růžičkovou kapustou postup přípravy receptu:
1 | Růžičkovou kapustu očistíme, košťálky nastrouháme najemno, zbylé části přidáme. Očistíme pórek a nakrájíme na nudličky a osmahneme na oleji. Zalijeme 500 ml vody, přivedeme k varu a vložíme připravené růžičky kapusty. Vše vaříme do poloměkka, přidáme nudle a na mírném ohni dovaříme. |
2 | Osolíme a ozdobíme petrželkou. |