Mrkvová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Urbanová Urbanová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (16%) |
ID receptu: | 19049 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Mrkev kořen |
10 g | Olej rostlinný |
1 hrst | Petržel - nať |
15 g | Pšeničná krupice |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 157kJ
8% Sacharidy 29 g
18% Tuky 13 g
55% Sodík 1 g
18% Bílkoviny 10 g
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 331,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel - nať, Pšeničná krupice, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová polévka postup přípravy receptu:
1 | Najemno nastrouhanou mrkev osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, osolíme a krátce povaříme. |
2 | Přidáme rozmíchané vejce s krupicí a znovu krátce povaříme. Před podáváním ozdobíme petrželkou. |