Svíčková v bramborovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková v bramborovém těstě
Svíčková v bramborovém těstě
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 19050 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
6 ks | Brambory |
1000 g | Hovězí svíčková |
100 g | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 296,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 187,8mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Hovězí svíčková, Sádlo škvařené, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková v bramborovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso mírně osolíme, opepříme a po všech stranách zprudka opečeme na sádle. |
2 | Oloupané brambory uvaříme, rozšťoucháme, osolíme a promícháme s máslem, žloutky a horkým mlékem. Z těsta rozválíme plát a zabalíme do něj opečenou svíčkovou. Posypeme ji strouhankou a nadrobno nakrájenou šunkou. |
3 | Na dno pekáče urovnáme plátky slaniny, na ně položíme zabalené maso a za občasného polévání výpekem pečeme v troubě při 220 stupních Celsia asi 30 minut. |
4 | Upečenou, částečně zchladlou svíčkovou nakrájíme na plátky a ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je salát z čerstvé zeleniny.