Recept

Linguine s mořskými plody, chilli a cherry rajčátky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 19052

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
250 g Krevety tygří - loupané
250 g Langusta
250 g Mušle slávky
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 polévková lžíce Petržel - nať
400 g Rajčata Cherry
2 kávová lžička Sůl
300 g Těstoviny Linguine
50 ml Víno bílé
4 stroužek Česnek
250 g Škeble čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 542 kcal
Kilojoule 2 267kJ
18% Sacharidy 65 g
13% Tuky 10 g
35% Sodík 704 mg
89% Bílkoviny 50 g

Linguine s mořskými plody, chilli a cherry rajčátky postup přípravy receptu:

1

Mušle a škeble omyjeme pod proudem studené vody, které nejsou po poklepání pevně uzavřené, či jsou jakkoliv poškozené, vyhodíme.

2

Poté je přendáme do většího hrnce, zalijeme vínem, přiklopíme pokličkou a vaříme 3 minuty, do otevření. Ty,co se neotevřely, vyndáme. Cedník dáme do misky a otevřené mušle a škeble slijeme, vývar si schováme.

3

Na větší pánvi smažíme pomalu česnek nakrájený na plátky, přidáme rajčata a chilli, osolíme. Vaříme 5 minut na středním plameni.

4

Přilijeme 6 lžic vývaru z mušlí, vaříme 2 minuty, přidáme krevety a langusty. Vaříme 3 minuty dorůžova. Přidáme mušle se škeblemi a petržel. Za stálého míchání vaříme, dokud nebudou mušle teplé.

5

Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody na skus, slijeme a přimícháme do omáčky. Promícháme, chvilinku vše povaříme a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept