Linguine s česnekem, krevetami a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s česnekem, krevetami a špenátem
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 2 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | birka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (15%) |
ID receptu: | 19054 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
400 g | Krevety tygří - loupané |
4 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 ks | Rajčata Cherry |
150 g | Špenát listový čerstvý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
300 g | Těstoviny Linguine |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 105,0mg |
Draslík | 431,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová kůra, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rajčata Cherry, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Linguine s česnekem, krevetami a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (1 lžička soli) na skus, slijeme a necháme okapat. |
2 | Do větší rozpálené pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený stroužek česneku, lehce osmažíme, přidáme špenát a vaříme 2 minuty. Poté přidáme petržel, krevety, pepř, sůl, za stálého míchání vaříme 2 minuty. |
3 | Těstoviny přidáme ke směsi na pánev a necháme prohřát. Přisypeme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a citronovou kůru, dobře promícháme a ihned podáváme. |