Recept

Zapečená telecí filátka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 19055
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Lanýž
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
150 g Sýr Eidam cihla 40%
600 g Telecí kýta
1 dl Víno bílé
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 469 kcal
Kilojoule 1 961kJ
3% Sacharidy 9 g
34% Tuky 26 g
15% Sodík 292 mg
79% Bílkoviny 44 g

Zapečená telecí filátka postup přípravy receptu:

1

Z omytého telecího masa nakrájíme menší filety, mírně je po obou stranách naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Maso opečeme po obou stranách na másle dozlatova. Zalijeme vínem a vodou a dusíme asi 5 minut. Potom maso vyjmeme a urovnáme do zapékací mísy.

2

Omáčku opepříme a přidáme tence nakrájené lanýže, chvíli podusíme a omáčku přelijeme přes filátka v míse. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm zapékáme v troubě při 220 stupních Celsia, až se sýr roztaví.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory a čerstvá zelenina.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept