Švýcarské královské závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švýcarské královské závitky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 19058 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
4 plátek | Hovězí maso zadní |
60 ml | Olej slunečnicový |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 g | Rýže loupaná |
150 g | Salám Lovecký |
1 kávová lžička | Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1 l | Voda pitná |
1 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 119,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 156,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej slunečnicový, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salám Lovecký, Solamyl - bramborový škrob, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Švýcarské královské závitky postup přípravy receptu:
1 | Osolenou vodu (polovina uvedené dávky vody a soli) uvedeme do varu, vysypeme do ní rýži a na mírném ohni vaříme zvolna 20 minut. Rýži scedíme přes síto, přelijeme studenou vodou, necháme okapat a dáme do mísy. |
2 | Lovecký salám nakrájíme na tenké nudličky, opečeme na lžíci oleje a vmícháme do rýže s nakrájenou cibulí, petrželkou, solí, pepřem a strouhaným sýrem. Touto směsí potřeme připravené hovězí plátky, svineme je a zavážeme nití nebo sepneme jehlami. |
3 | Na zbývajícím tuku je opečeme, pak podlijeme a dusíme doměkka asi 30 minut. |
4 | Nakonec vše zahustíme škrobovou moučkou, promíchanou ve smetaně a necháme přejít varem. |