Recept

Špízy z mořského ďasa

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 21 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19059

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
3 ks Limetka
1 kávová lžička Limetková kůra
700 g Mořský ďas
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka rybí
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 904kJ
2% Sacharidy 7 g
12% Tuky 9 g
17% Sodík 342 mg
46% Bílkoviny 26 g

Špízy z mořského ďasa postup přípravy receptu:

1

Marinádu připravíme smícháním thajské rybí omáčky, nastrouhané kůry z limety, olivového oleje, česneku, zázvoru, bazalky, pepře a soli. Vše smícháme ve velké míse a odložíme. Omyjeme a pomocí papírových utěrek osušíme rybu, nakrájíme na kousky, vložíme do mísy s marinádou a promícháme, aby maso bylo marinádou důkladně obalené. Přikryjeme potravinářskou folií a na 2 hodiny uložíme do ledničky. Během těchto dvou hodin maso několikrát promícháme.

2

Na jehly napichujeme střídavě kousky ryby a klínky limety. Na předehřáté žebrované pánvi nebo grilu špízy pečeme 5-6 minut, během opékání několikrát otočíme.

Poznámka

Servírujeme s vařenými nudlemi a zdobíme čerstvou bazalkou. Použít můžeme jakoukoli rybu s pevným bílým masem. Posypeme ho solí a necháme 2 hodiny odpočívat, aby se ještě zpevnilo. Sůl opláchneme, maso osušíme a promícháme s marinádou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept