Špízy z mořského ďasa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 21 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špízy z mořského ďasa
Celkový čas: | 21 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 6 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 19059 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Limetka |
1 kávová lžička | Limetková kůra |
700 g | Mořský ďas |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 43,8mg |
Draslík | 789,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Limetka, Mořský ďas, Omáčka rybí, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Limetková kůra, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špízy z mořského ďasa postup přípravy receptu:
1 | Marinádu připravíme smícháním thajské rybí omáčky, nastrouhané kůry z limety, olivového oleje, česneku, zázvoru, bazalky, pepře a soli. Vše smícháme ve velké míse a odložíme. Omyjeme a pomocí papírových utěrek osušíme rybu, nakrájíme na kousky, vložíme do mísy s marinádou a promícháme, aby maso bylo marinádou důkladně obalené. Přikryjeme potravinářskou folií a na 2 hodiny uložíme do ledničky. Během těchto dvou hodin maso několikrát promícháme. |
2 | Na jehly napichujeme střídavě kousky ryby a klínky limety. Na předehřáté žebrované pánvi nebo grilu špízy pečeme 5-6 minut, během opékání několikrát otočíme. |
Poznámka
Servírujeme s vařenými nudlemi a zdobíme čerstvou bazalkou. Použít můžeme jakoukoli rybu s pevným bílým masem. Posypeme ho solí a necháme 2 hodiny odpočívat, aby se ještě zpevnilo. Sůl opláchneme, maso osušíme a promícháme s marinádou.