Jednoduchý recept

Treska s bramborovými hranolky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19060

Ingredience

Těstíčko
15 g Droždí
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 kávová lžička Sůl
Majonéza
700 g Brambory
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice
200 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Treska s bramborovými hranolky
1 ks Citrony
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
4 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
600 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 946 kcal
Kilojoule 3 957kJ
20% Sacharidy 71 g
74% Tuky 55 g
38% Sodík 768 mg
73% Bílkoviny 41 g

Treska s bramborovými hranolky postup přípravy receptu:

1

Žloutek, hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu mixujeme půl minuty do pěny. Začneme nejprve po kapkách přilévat olivový olej a když nám začne hmota houstnout, začneme ho přilévat tenkým praménkem. Hotovou majonézu uložíme do ledničky.

2

Droždí nejdříve rozmícháme s trochou piva a pak vmícháme i zbytek. Prosejeme mouku a sůl do misky, uděláme uprostřed důlek, vlijeme do něj pivo s droždím, zapracujeme do mouky a vzniklé těstíčko necháme hodinu kynout. Poté v těstíčku obalíme porce očištěné ryby.

3

Ze syrových brambor nakrájíme asi 1,5 cm silné hranolky. Ve velké pánvi rozehřejeme olej na 140°C a smažíme hranolky dozlatova. Poté je děrovanou naběračkou vyjmeme a držíme na teple.

4

Zvýšíme teplotu na 160°C a 7-8 minut dozlatova smažíme rybu. Po usmažení ji zbavíme přebytečného tuku pomocí vrstvy papírových utěrek.

5

Hranolky rozdělíme na nahřáté talíře, přidáme kousky ryby, ozdobíme citronem a petrželkou a servírujeme s majonézou ve zvláštní mističce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept